Biotek-camp med enormt udbytte

25.09.2017

To elever fra 2.y deltog i sommerferien i en biotek-camp i Odense. Det har de ikke fortrudt.

I sommerferien sendte ZBC Selandia HTX de to elever Charlotte og Marie fra 2.y afsted til Odense. Her deltog de i Biotek-Camp, som afholdes af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening. Det blev en god uge for de to biotek-elever, med stort udbytte både fagligt og socialt.

- Vi har lært så mange forskellige mennesker at kende. Efter en uges camp hvor man har bogstaveligt talt har gået op ad hinanden, opbygger man bare et virkelig godt venskab med en masse mennesker som i fremtiden kan bruges til en helt masse, både fagligt men også i høj grad socialt, fortæller Marie.

- Man lærer hinanden at kende på en helt bestemt måde, og samtidig er det bare super fedt at være sammen med så mange mennesker med samme interesser. Trods en hel del søvnmangel var energien og stemningen bare super hele vejen igennem, siger hun.

Charlotte er enig, og peger på, at ugen bød på så forskelligt indhold som PCR, morderleg, cancerforsøg, lagkageløb, ekskursioner, powernaps i laboratorieventetiden og en afsluttende "Oscar Night".

- Noget, som jeg finder helt specielt ved en camp af denne type er, at man får nogle relationer til mennesker, som brænder for det samme fag som en selv. Man kan sjældent sidde i en massagerundkreds, hvor navnet hurtigt bliver til "massageplasmid", siger hun og forklarer, at en plasmid er et et cirkulært stykke DNA.

Hun finder det ydermere fantastisk, at campen er arrangeret af frivillige fra ungdommens naturvidenskabelige fond, som alene havde som mål at lave en god weekend for de 60 deltagere. Det er et stort arbejde, som dog er det hele værd, hvis man spørger de to deltagere, som ikke vil udelukke, at de måske en dag selv står som medarrangører.

- Sidst men ikke mindst har man bare fået en masse utrolige venskaber som, hvis man er heldig, måske holder hele livet, hvilket helt bestemt er nævneværdigt og meget uundværligt. VI regner stærkt med at være en del af UNF's camp i fremtiden, hvis ikke som deltager så måske som frivillig, siger Marie.

Læs den første artikel om de to elevers camp her.