Fra civilingeniør til murer

19.06.2017

Hvorfor gik Jacob fra at være civilingeniør tilbage til at være murer? Fordi det gjorde ham glad. Læs hans historie her.

Når 31-årige Jacob Rasmussen fortæller sin historie til folk, spørger de undrende, hvorfor han gik fra at være ingeniør og tilbage til at være murer igen? Og svaret er ret enkelt; ”Fordi jeg hellere vil kunne skabe ting, end bare at regne ud, hvordan man skaber dem!”. Han mener selv, at han fra start skulle ha’ taget et andet valg, og ikke bare fulgt med gymnasie-strømmen.

 - Var du dygtig i skolen, skulle du gå i gymnasiet, men det er noget vås. Det var det i hvert fald for mig, kan jeg se nu. Du skal mærke efter, og finde ud af, hvad der gør dig glad, og jeg har det bedst, når jeg kan få lov at skabe noget med mine hænder, fortæller Jacob. 

Jeg skulle ha’ taget et andet valg!
- For at være helt ærlig, fik jeg ikke så meget ud af gymnasiet andet end en masse sjov og ballade. Bagefter startede jeg på mureruddannelsen på Selandia og gjorde den færdig på kun tre år. Jargonen der var fed, og der var en god stemning. Det skal være sjovt at gå i skole og det var det på Selandia. Bagefter tog jeg på Ingeniørhøjskolen i Odense og blev civilingeniør. Jeg fik arbejde hos en af Sjællands største tømrer-virksomheder, Georg Berg, som byggeleder. Jeg fik et kæmpe netværk og var rigtig glad for min tid der, men jeg savnede det at lave selve håndværket.

Han fortsætter:

- Derfor valgte jeg at blive selvstændig murermester, for der kunne jeg kombinere de to ting, jeg allerbedst kunne li’: Det praktiske – håndværket - det at skabe noget, som man kan være stolt af, og som kunderne er glade for. Men også ledelsesdelen og det at kunne strukturere og have overblik over små og store projekter. Og så er der både et stort ansvar, men også en stor frihed ved at være selvstændig, som jeg nyder helt vildt.

Mød også Anders, der er 26 år, selvstændig og omsætter for millioner

I har flere muligheder end mig
- Hvis jeg skulle ha’ valgt om i dag, ville jeg ha’ taget en håndværksuddannelse først og så direkte på Ingeniørhøjskolen bagefter. Det er jo muligt nu, hvor man kan tage en EUX, så man både får svendebrev, og det der svarer til en hf-studentereksamen, så man kan læse videre. Den mulighed havde jeg ikke dengang, men det har man i dag, og det er genialt, fortæller Jacob.

Tjek her, hvilke uddannelser du kan tage med EUX

Jeg kan det, virksomhederne vil ha’
- Om 10 år er jeg ikke selvstændig mere, for der kommer nok noget nyt, jeg skal ud og prøve. Jeg får flere fede jobtilbud hvert år. Og jeg er sådan en person, som tager en dag ad gangen. Kommer der nogle spændende ting forbi på min vej, får de min opmærksomhed. Der er vildt meget brug for sådan nogen som mig, der er omstillingsparate og kan lidt af hvert, understreger Jacob.

Han fortsætter:

- Os der har været ude i den virkelige verden i en tidlig alder, og som også har en overbygning, vi klarer os godt, og ser lige ti skridt frem før de andre. Det var præcis det samme på universitetet. Og det er en kæmpe fordel, at jeg altid har min håndværkeruddannelse og falde tilbage på.

Er du i tvivl om, hvilke muligheder du har? Så se alle mulighederne her