Kloakmester er ikke et lortejob!

19.04.2017

Tværtimod. Stig Tiedemann har arbejdet med lidt af hvert. Nu er han uddannet kloakmester og har lavet en opfindelse, der vil revolutionere området. Læs om den her.

Efteruddannelse til kloakmester på Selandia

Hvad laver en kloakmester egentlig? Kravler han rundt nede i kloakken med rotterne? Nej! En kloakmester kan for eksempel være virksomhedsejer, sin egen chef, opfinder og så godt som arbejdssikret – der er nemlig ikke mange af dem. Hvis du er kloakmester, går du rundt med en kostbar specialviden, der efterhånden er en mangel vare. Det faktum valgte kloakmester Stig Tiedemann at bruge til sin og kommende husejeres fordel.

- Jeg har lavet en ”tillægsopfindelse”; En tilstandsrapport og et øjebliksbillede af en kloakinstallation, fortæller Stig Tiedemann, der ejer Tiedemann Entreprise IVS, og fortsætter:

- En almindelig tilstandsrapport er lovpligtig, og jeg håber, det samme i fremtiden vil gøre sig gældende for min tillægsrapport for kloak- og afløbsinstallationer. Alle kan se, om et vindue er råddent, eller om der er noget galt med tagrenden – men det kræver en professionel at undersøge tilstanden på kloak- og afløbsinstallationerne.

Og det er ikke småfejl, der kan gemme sig under jorden.

- Mange tror, at når de køber et hus, så køber de huset – Og alt hvad der er nede i jorden, det er kommunens problem. Det er ikke korrekt. Når du køber et hus, så køber du også alle afløbsinstallationerne ud fra skellet og ind. Det er dit problem, og det er dit ansvar. En ødelagt kloak kan blive en dyr fornøjelse.

Stig fik idéen til sin opfindelse, mens han var i gang med at uddanne sig til kloakmester på Selandia. Han ville samle alle eventuelle problemer og spørgsmål, som en guide og støtte til kommende husejere. Det har han nu gjort i sin tillægsrapport.

 

Stig er en af de få
Stig har altid været en Ole Opfinder-type. Han er vant til at få idéer og være sin egen chef.

- Jeg har været selvstændig, siden jeg var 18 år. Blandt andet som brolægger. Og efter 30 år som brolægger skulle der ske noget nyt. Jeg ville udvide min horisont og mine muligheder. Jeg er 46 år, jeg kan jo ikke blive ved med at lægge fliser.

Men det endelige spring tog Stig, da han pludselig ikke længere selv måtte lægge forskellige kloak-relaterede installationer, når han for eksempel lagde indkørsler.

- Det kunne ikke passe, at jeg skulle betale en kloakmester 4-5000 kroner for at komme ud og gøre noget, som jeg egentlig godt selv kunne. Derfor startede jeg på min videreuddannelse.

Stig videreuddannede sig til rørlægger og kloakmester på Selandia. Senere tilføjede han kloak tv-operatør til sin uddannelse og som kronen på værket blev han certificeret kloak tv-operatør.

- Da jeg tog min sidste uddannelse, var vi kun omkring 40 certificerede operatører. Så vi er ikke mange, der ligger inde med denne specialviden. Det giver respekt for fagligheden, for der bliver holdt øje med os. Vores arbejde er vigtigt og kan for eksempel være den afgørende forskel på, hvorvidt noget er forsikringsberettiget eller ej.

 

Lad ikke din boligdrøm blive til et mareridt

- Min tillægsrapport koster 6500 kroner, men når du er i gang med en investering på flere millioner, er det jo småpenge. Når jeg har været forbi, så ved du præcis, hvor du har problemer. Jeg kan fortælle dig det inden for en margen af én centimeter, slutter Stig, der udover at drive sin virksomhed også underviser nye kloakmestre på Selandia.

Arbejder du som grå-anlægsgartner, brolægger, struktør eller lignende? Så bør du overveje, om du skal videreuddanne dig til kloakmester. Så er du fremtidssikret! Og hvem ved, måske er du den nye specialist, der ligesom Stig kan revolutionere kloak-branchen?