Klar på eventyr? Snup din praktik i udlandet

02.11.2015

Trænger du til én på opleveren? Så grib chancen og gør som Alex Carlsen, der er i praktik i München. Tjek lige hans sjove video om oplevelserne.

Elev fra Selandias Handelsgymnasium i praktik i udlandet

Som elev på Selandia kan du tage en del af din uddannelse i udlandet. Men hvordan er en typisk hverdag, når man er i praktik i udlandet? Det har Alex Carlsen fra Handelsgymnasiet illustreret i en video, der er så god, at den er blevet præmieret. Lige nu arbejder Alex Carlsen fra Handelsgymnasiet for IT-virksomheden Infineon Technologies i München.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har udskrevet en konkurrence om at skrive en historie eller lave en film om det at være i praktik i udlandet. Det var netop denne konkurrence, Alex Carlsen deltog i. Han har med humor beskrevet en hel almindelig hverdag i München, og faktisk fik han en 2. plads med sin video! Se den her: 

Alex Carlsens drøm om et udenlandsophold blev til virkelighed, og nu drømmer han om at flytte permanent til udlandet.  

Praktik i udlandet

PIU står for Praktik i Udlandet og er et tilbud til dig, der drømmer om at opleve en anden kultur. Gennem PIU bliver din praktik godkendt som en del af din uddannelse. Du arbejder i en udenlandsk virksomhed og går på skole her på Selandia.

Du kan komme i praktik overalt i verden.

Hvert år tager 1000 - 1500 elever på et praktikophold i udlandet.

Læs om flere oplevelser i udlandet
Læs om Nanna, der har taget hele sin praktik i Norge

Læs om Milles fede oplevelser på restaurant MASH i London

Læs om Michaels praktikophold i eksotiske Shanghai