Fejlmeddelelse

Notice: Undefined property: stdClass::$field_type i include() (linje 20 af /app/sites/all/themes/selandia/templates/nodes/node--article.tpl.php).

Hvordan får jeg en praktikplads?

Hvad skal du selv gøre, og hvad kan Selandia hjælpe dig med? Få svaret her.

Hvordan får jeg en praktikplads?

Du skal selv gøre en indsats for at få en praktikplads. Det betyder, at du selv skal finde en praktikplads eller flere, som er relevant for din uddannelse, og sende dem din ansøgning. Få gode råd til at skrive den gode praktikpladsansøgning her.

Hvis du bare ikke kan finde en læreplads
Har du ikke fundet en praktikplads efter, at du har bestået grundforløbet, kan du på langt de fleste af Selandias uddannelser komme i skolepraktik. Husk at du skal søge om at komme i Skolepraktik, inden du afslutter Grundforløb 2 OG du skal have en synlig profil på www.praktikpladsen.dkLæs mere om mulighederne inden for Skolepraktik her .

Praktikcentret giver dig mulighed for at komme godt i gang md din uddannelse, selvom du ikke har en praktikplads. Uddannelsestiden er den samme, og du skal bestå dine eksaminer på lige fod med dem, der er i ordinær praktik. På mange måder vil din uddannelse være tilrettelagt på samme måde i skolepraktikken som i en virksomhed. Undersøgelser på Selandia viser, at elever i skolepraktik er lige så efterspurgte i erhvervslivet efter endt uddannelse som elever, der har været i ordinær praktik i en virksomhed.

Praktikpladsen.dk kan du finde oplysninger om praktikpladssituationen på din uddannelse. Du kan også se, hvilke virksomheder, der er godkendt til at ansætte elever, og hvilke der har opslået ledige praktikpladser.

Skolepraktik er ligesom et almindeligt praktikforløb
Skolepraktikordningen fungerer på samme måde som et ganske almindeligt praktikforløb. Uddannelsestiden er den samme, og du skal bestå dine eksamener på lige fod med dem, der er i ordinær praktik. På mange måder svarer det at være elev i praktikcentret til at være ansat som elev/lærling i en virksomhed. Her har du også mulighed for at skræddersy din praktik, så du får prøvet forskellige steder af. Selv om du er i skolepraktik, skal du aktivt søge praktikplads hos en virksomhed.

Selandia udbyder følgende uddannelser med skolepraktik:

 • Murer og flisemontør
 • Tømrer
 • Elektriker
 • Lager- og terminal
 • Anlægsgartner
 • Gastronom
 • Personvognsmekaniker

Selandia har samarbejdsaftaler om at gennemføre skolepraktik på:

EUC Sjælland:

 • Bygningsmaler
 • Smede


Roskilde Tekniske Skole:

 • Industritekniker


ZBC i Næstved og Ringsted:

 • Uddannelser på handelsskolen

Skolepraktik er en mulighed for at gøre din uddannelse færdig
Målet med praktikcentret er at føre dig frem til en afsluttet uddannelse i det fag, du har valgt. Forhåbentligt bliver dit ophold af midlertidig karakter, idet vi håber, at du i løbet af uddannelsestiden finder dig en elev-/læreplads i en virksomhed indenfor dit fag. Der er i praktikcentret ikke tale om ansættelsesforhold - men et tilbud. Det betyder også, at der ikke er 3 måneders prøvetid, men at der reelt er tale om prøvetid i hele perioden. Du skal leve op til de såkaldte EMMA-kriterier for at kunne komme i praktikcentret.EMMA står for: Egnethed, Mobil fagligt, Mobil geografisk og Aktivt søgende. Du kan læse mere om EMMA-kriterierne og hvad der kræves af dig i Skolepraktikhåndbogen.

Vil du i praktik i udlandet?
Hvis du drømmer om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig til at realisere din drøm. Selandia har en lang række kontakter, som kan bistå dig med alt det praktiske omkring et praktikophold i udlandet. Læs om Praktik i udlandet her.

Har du brug for hjælp?
Eller har du spørgsmål til, hvad du selv kan gøre for at få en praktikplads, så tag fat i praktikkonsulenten på Selandia. Vi har samlet en oversigt her.

Har du et mere generelt spørgsmål om praktikcentret, skal du kontakte vores administrative koordinator Annette Hinge på mail.