Fransk

Ønsker du fransk som 2. fremmedsprog eller 3. fremmedsprog? Læs mere om mulighederne her.

På Hhx har du mulighed for at vælge fransk som 2. fremmedsprog eller 3. fremmedsprog (fortsætter B/A eller begynder B/A).

Du skal være opmærksom på, at hvis du vælger fransk som 2. fremmedsprog kan du ikke vælge linjen Internationale sprogstudier, da linjens 2. fremmedsprog er Spansk begynder A. Men i den linje kan det være oplagt at vælge fransk som 3. fremmedsprog (begynder B) med det formål at styrke dine sprogkundskaber og dine internationale kompetencer.

Nedenfor ser du nogle gode grunde til at vælge fransk:

  • Unge danskere har i disse år med globalisering, brug for at lære at sætte sig ind i andre landes sprog og kultur, dels for at blive klogere på sig selv, dels for fortsat at kunne begå sig i en international verden.
  • I Europa spiller fransk sprog og adfærd en stor rolle, eksempelvis i EU. 
  • Den franske kultur er anderledes og spændende, fordi den er præget af forskellige kulturer, som følge af deres tidligere kolonier.
  • Frankrig er faktisk det land, som danskerne besøger mest i deres ferier.
  • Fransk tales i det meste af verden og er et meget smukt sprog.
  • Har du valgt fransk, enten som fortsætter B/A eller som begynder A, har du mulighed for i 3. g at deltage i en spændende Temarejse til Frankrig (Paris eller en anden storby i Frankrig, eksempelvis Nice).
Franskholdets fantastiske tur. I oktober 2013 gik turen til Paris, og det er der kommet en video ud af.

 

Billeder fra hhx elevers tur til Frankrig 2015