Hvad laver du, når du har fri?

06.12.2017

Hvorfor kun lave det du elsker, når du har fri? Måske din hobby kan blive din levevej. Læs mere her.

har fri ZBC selandia

Klokken nærmer sig 16, og du har endelig fri. Nu skal du hjem! Endelig hjem og ud i haven, ud i køkkenet eller måske ud i værkstedet?

Men sådan behøver det ikke være. Du kan nemlig gøre din hobby til din levevej, når du vælger en erhvervsuddannelse. Så behøver du ikke længere vente til klokken bliver 16, før du kan lave dét, du elsker allermest.

Spørg dig selv: Hvornår glemmer jeg tid og sted, og hvad laver jeg, når jeg gør dét. Tænk over, hvornår du har det sjovest til daglig, og hvad du er rigtig god til.

Få inspiration her: Hvad er du god til?

 

Elsker du at være i køkkenet?

Skynder du dig i køkkenet for at bage og kokkerere lige så snart, du kommer hjem? Så bør du overveje at starte på ZBC Fødevarer. Her kan du blive alt fra kok, bager og konditor, ernæringsassistent til tjener. Du kan leve af din hobby og få mulighed for at give gæsterne på din restaurant en skøn mad-oplevelse. Du kan også blive cater – så er det din opgave, at maden spiller til festerne, så alle går glade og mætte hjem.

Læs også: Sådan fik Michelle et nyt liv.

 

Elsker du at gå i haven?

Er du vild med frisk luft og blå himmel? Og er det i haven, man finder dig, så snart du får fri? Hvorfor ikke arbejde udenfor hele tiden? På ZBC Jernbjergaard, Landbrugs- & Gartnerskolen kan du uddanne dig til blandt andet anlægsgartner, struktør eller landmand. Du får mulighed for at skabe flotte haver og anlæg, der bliver stående for eftertiden, og som kan nydes af såvel Dronningen som Hr. og Fru Jensen. Eller du kan arbejde med landbrug, dyr og afgrøder.

Læs også: Ung og succesfuld – Sådan gjorde han. 

 

Bruger du meget tid i værkstedet?

Har du hjemmet fuld af gør-det-selv-projekter? Er værkstedet dit yndlingssted? Sætter du en ære i at gøre tingene selv og skabe resultater med hænderne? Så overvej, om du skal starte på ZBC Bygge- & Anlægsskolen. Her kan du blive tømrer, murer, maler og meget andet. Det er lige noget for dig, der elsker at se dine projekter ført ud i livet. Og hvem vil ikke gerne kunne køre gennem byen, pege og sige: ”Se, det har jeg lavet”.

Læs også: Ingen bestemmer over Lars.

 

Elsker du biler og store køretøjer?

Elsker du at møde nye mennesker? Er du en ørn til geografi? Eller kan du bare godt lide at rode med biler, når du har fri? Så bør du overveje, om du skal starte på ZBC Auto, Transport- & Logistikskolen. Her kan du uddanne dig til personvognsmekaniker – Men du kan også blive chauffør, hvis det er drømmen om at køre store biler, der trækker.

Læs også: Casper: - Nu vågner jeg glad hver morgen.

 

Elsker du at planlægge fester og arrangementer?

Hvis du elsker at planlægge og holde styr på det hele, selv når du har fri, er en uddannelse fra ZBC Business måske noget for dig. At være struktureret og kunne planlægge er en værdsat kompetence, som mange virksomheder efterspørger. På ZBC Business er der mange uddannelser, hvor struktur-genet er en fordel. Du kan eksempelvis uddanne dig til eventmanager. 

Læs også: Mit livs største beslutning.

 

Er du en overlegen pilfinger-type?

Er du typen, der bruger fritiden på at skille alting ad og samle det igen? Ville dine venner beskrive dig som lidt af en Georg Gearløs-type? Så bør du overveje en uddannelse fra ZBC Industri. Her kan du uddanne dig til blandt andet industritekniker, automatikteknikerprocesoperatør eller værktøjsmager. ZBC Industri er for dig, der er en teknisk altmuligmand, lidt af en computernørd og vild med programmering.

Læs også: Jeg får penge for at lege med LEGO.

 

Sådan kommer du i gang!

Har du allerede fundet ud af, hvilken af dine hobbyer du kan gøre til en levevej? Så tilmeld dig nu! – Start allerede 15. januar.

Du kan også læse mere om, hvordan du kommer i gang.

Er du stadig i tvivl om, hvad du gerne vil? Så prøv vores uddannelsesvælger.