7 tips: VÅGN OP efter sommerferien

08.08.2017

Arrrgh - farvel ferie. Og goddag til møg-alarm, faste mødetider og lektier! Snup syv hurtige tips til at komme springfrisk i gang med hverdagen igen.

Kom i gang efter sommerferien - motivation

1: Find smilet frem
Måske lettere sagt end gjort. Men i stedet for at være knotten over, at din ferie er slut, så glæd dig!  Du skal se dine venner fra din uddannelse igen, og du har udsigt til at lære en masse nyt, som bringer dig tættere på at få din uddannelse. Så mød positiv op efter ferien – det smitter! 

2: Del de fede oplevelser fra din ferie
Få en snak med dine venner på skolen om din og deres ferie. Måske har du en fed historie at fortælle? Gode oplevelser spreder en hyggelig og positiv stemning, og I kan få et godt grin sammen.

3: Undgå morgenstress
I ferien har du sikkert sovet længe og glemt alt om at sætte alarm på mobilen. Det kan alligevel være en god idé at sætte ekstra god tid af til at komme ud af fjerene de første morgener. Så undgår du at stresse rundt og få en dårlig start efter ferien.

4: Husk din søvn!
Måske er du blevet en natteravn i din ferie. Og med god samvittighed - for du skulle jo ikke tidligt op. Nu må du gøre dig selv den tjeneste at ændre din søvnrytme, så du kommer i seng i ordentlig tid. Kedeligt og meget voksent? Ja! Men med en træt hjerne bliver dagen meeeget lang og tung - og din hjerne får svært ved modtage al den information fra undervisningen.

5: Udnyt dine pauser
En sportsudøver kan ikke starte på højeste niveau efter en lang pause fra sporten. På samme måde kan din hjerne ikke efter ferie arbejde i højeste gear hele dagen uden pauser. Husk at udnytte de pauser, som ligger i løbet af din skoledag. Brug pauserne på at koble af og snak med vennerne om alt muligt andet end skolen.

6: Sæt dig nogle mål!
Havde du et fag før ferien, som du kunne havde lagt mere energi i? Eller måske en karakter, som du gerne vil forbedre? Så er det nu, du kan sætte dig nye mål. Skriv ned, hvad du gerne vil forbedre og hvordan og lov dig selv at gøre en indsats for at nå dine mål.

7: Husk de gode ferievaner
Så du venner eller familiemedlemmer i ferien, som du ikke havde set i lang tid? Eller fik du slappet mere af og gjort nogle af de ting, du godt kan lide at lave? Så sørg for at hold fast i de ting, som gør dig glad og afslappet. På den måde bliver hverdagen med skole og lektier i det nye år lidt nemmere.