Kit gjorde det! Og du kan også!

20.12.2017

Nogle gange ændrer ens planer sig – Det skete for Kit, som gik fra at være tjener til at blive elev hos Skat. Det var lidt skræmmende, men hun gjorde det! Læs hendes historie her.

Kit valgte som voksen uddannelsen EUX Business på Selandia

Tilmeld dig nu!

Start på din drømmeuddannelse allerede den 15. januar.

Tilmeld dig nu!
Sidste frist for tilmelding er den 11. januar.

Oprindeligt er Kit Christiansen uddannet tjener. Men da hun pludselig stod som alene-mor til sin lille pige, hang arbejdet som tjener og livet som enlig mor ikke helt sammen for Kit. Derfor måtte hun tænke nyt.

- Jeg var meget forvirret, da jeg pludselig stod og skulle vælge om. Jeg ville jo gerne arbejde som tjener, men det hang bare ikke sammen. Heldigvis har jeg altid været stærk til tal. Derfor valgte jeg en uddannelse inden for kontor og regnskab, fortæller Kit og fortsætter,

- Det var svært at finde ud af, hvad jeg så skulle, men også at tro på jeg kunne, når nu jeg var enlig mor - men jo længere jeg kom i uddannelsen, desto mere fighter blev jeg. Jeg kunne jo se lyset for enden af tunnelen. 

 

Klassens højeste gennemsnit
Kit valgte at starte på EUX Business. En uddannelse for de ambitiøse og dygtige der giver mange muligheder i fremtiden. Og det var hårdt arbejde, for det er et højt fagligt niveau. Samtidig var Kit alene med sin datter, så hun skulle arbejde for det – og det gjorde hun! Kit fik klassens højeste gennemsnit og scorede sig samtidig en elevplads hos Skat i Næstved.

- Det har krævet ben i næsen, men det var det hele værd. Det føles helt vildt fantastisk at være færdig, smiler Kit.

 

Kits vigtigste råd til studiet
Kit har klaret sig rigtig godt. Og hun ved da også præcis hvilke råd, hun vil give videre til dig, der skal starte på en uddannelse:

- Du skal sætte din uddannelse som første prioritet! Alt andet skal nedprioriteres – bortset fra børn og familie selvfølgelig. Du skal simpelthen skrue ned for alt, hvad der hedder venner, byen, fritidsarbejde og hvad du ellers har. Og du skal lave dine lektier og møde op på skolen – ellers kommer du bagud. Det er benhårdt, men det betaler sig.

 

Kits vigtigste råd til at søge elevplads 
Da Kit blev færdig med sine EUX-studierettede år, kunne hun enten vælge at stoppe sin kontor-uddannelse og i stedet bruge sin EUX til at læse videre, eller hun kunne vælge at færdiggøre sin uddannelse – så skulle hun bruge en elevplads.

Sådan en havde Skat i Næstved. Hun så stillingen hos Jobindex og kontaktede ZBCs Praktikkonsulent Lene Thanning.

- Lene hjalp mig med at skrive min ansøgning. Det var syv år siden, jeg sidst havde skrevet en og meget har ændret sig siden, siger Kit og fortsætter,

- Og det vil jeg også råde andre til at gøre. Kontakt Lene, for elevpladserne kræver meget af dig. Der var fem tilstede til min samtale. Så man skal virkelig kunne skære igennem og skille sig ud. 

Heldigvis kunne Kit skære igennem og skille sig ud. Få dage efter samtalen ringede Skat med den gode nyhed. Så nu er Kit i gang med endnu et spændende kapitel.

 

Kit gjorde det! Hun startede på et nyt kapitel – og det kan du også! Er du, ligesom Kit, klar på nye udfordringer? Så find din drømmeuddannelse her.

Har du allerede besluttet dig for, hvad du skal? Så tilmeld dig nu på optagelse.dk