Lad ikke økonomien stoppe din drøm

18.12.2017

Får du først penge på kontoen, når din uddannelse er færdig? Ikke hvis du tager den her! Bliv klogere på, hvor meget du får.

Lad ikke økonomien stoppe din drøm

Løn under uddannelse

Elevløn for unge, under 25 år:

  • 9.500-12.500 kr. (minimum 1,5 gang højere end SU’en)

Elevløn for voksenlærlinge:

  • 17.000-20.000 kr.

Hvordan lyder 9.500-12.500 kroner om måneden, mens du tager din uddannelse? Det lyder ikke dårligt vel? Det er i hvert fald noget andet end pasta og SU.

Vælger du at uddanne dig til eksempelvis tømrer, industritekniker eller starter du på en kontoruddannelse, kan du få lærlinge-/elevløn.

Så snart du har fundet en elevplads, er du sikret en elevløn på 9.500 kroner – og inden for nogle brancher endda op til 12.500. Det er minimum halvanden gang mere end dine udeboende venner på SU. Bor de hjemme, kan din elevløn være op til 12 gange højere end deres SU.

Hvad venter du på? Find den uddannelse der passer til dig her.

Er du over 25, har børn og faste udgifter?
Du har måske allerede været på arbejdsmarkedet og er vant til, at lønnen hver måned ruller ind på kontoen.

- ”Det er fint nok med elevløn, men den slår ikke min månedsløn fra arbejdet”, tænker du måske.

Bare rolig. Elevlønnen for en voksenlærling, hvilket du kan være, når du er over 25 år, ligger på 17.000-20.000 kroner om måneden. Det behøver derfor ikke være meget, din indtægt falder. Og selvom den falder, er det kun for en kort bemærkning. Så snart du er færdig med din uddannelse, vil pengene igen begynde at rulle ind på kontoen.

Ved du allerede nu, hvad du vil? Så tilmeld dig uddannelsen her og start allerede 15. januar.
Sidste frist for tilmelding er den 11. januar.

Få styr på budgettet
Om pengene er små eller store, er ligegyldigt, hvis du ikke har overblik over dem. For at danne et overblik kan det være en god idé at lægge et budget, så du har styr på dine indtægter og udgifter. Som en hjælp kan du for eksempel downloade appen ”Lommebudget”. Her kan du hver måned indtaste din indtægt samt registrere, hver gang du bruger penge. På den måde holder appen styr på, hvor mange penge du har tilbage. Derudover giver den dig et indblik i, hvad du bruger dine penge på. Så er det lettere at se, hvor du eventuelt kan spare, hvis det er nødvendigt.

Lad ikke økonomien bremse din drøm! Er du klar på nye udfordringer? Find din drømme uddannelse her.