Seje elever fra HHX viser overskud

13.05.2015

Den 11. maj stod i samarbejdets tegn på Selandias Handelsgymnasium, da Copenhagen Business School (CBS) var på besøg. Imens øvede 16 spændte Master Class-elever fra Handelsgymnasiet sig på engelske gloser for at være klar til deres præsentationer for CBS’ ledelse.

Elever fra 3. D fremlægger deres opgave. 

Dagen var et led i et større samarbejde mellem Handelsgymnasiet og CBS, som har stået på siden februar 2014. De 16 Master Class-elever, som var udvalgt af deres kontaktlærer til at være med på dagen, har arbejdet intenst på en case. Her skulle de komme med deres forslag til, hvordan CBS bedst muligt kan tiltrække flere elever fra gymnasiale uddannelser.

- Det har været rigtig godt at arbejde med en opgave, som ikke var obligatorisk, for så har vi skulle arbejde ekstra meget med at finde motivationen, siger Freja Tvarnø fra 3. D, som er en af Master Class-eleverne. 

Opgaven skulle fremlægges på engelsk og det gav anledning til nervøsitet. Inden de skulle ind og fremlægge, fik eleverne øvet sig en sidste gang på nogle engelske gloser, så de var helt klar på, hvordan ordene skulle udtales.

Hvad er en Master Class elev?

En elev, som er udvalgt af sin kontaktlærer, har et højt fagligt niveau og er motiveret for at arbejde med en ikke-obligatorisk opgave på sit studie. 

Et forløb, der kræver overskud
Eleverne har deltaget i Master Class-forløbet, imens de har haft andre opgaver på studiet. Lektor på Handelsgymnasiet, Robert Bettan, fortæller, at det har været et hårdt, men lærerigt forløb for eleverne:

- Der var oprindeligt seks grupper der deltog, men kun fire har haft overskud til at lave opgaven. Tidspunktet tæt på studentereksamen gør, at vores elever er pressede, og casen er meget krævende, hvis man vil vinde.

Dette kan Christian Hausgaard fra 3. C. nikke genkendende til:

- Det har været et rigtig hårdt forløb, men det har også været rigtig sjovt.

Elever vil læse på CBS

Master Class-eleverne har nemt kunne forholde sig til casens emne om at få elever til at vælge CBS. De er nemlig selv begejstrede for tanken om at studere der;

– Jeg har altid gerne ville studere på CBS, og det her forløb har helt klart bekræftet mig i mit valg, siger Shi Xing fra 3. C.

Stinna Voss fra 3. D har også fået lyst til at læse på CBS.

 – Jeg har hele tiden gerne ville studere på CBS, og det er jeg blevet bekræftet i, fordi jeg godt kan lide, at de arbejder seriøst med opgaverne.

Repræsentanterne fra CBS kårer en vinder ud af de fire grupper, som får en pris ved elevernes translokation i juni. Konkurrencen gør, at eleverne har fået endnu mere lyst til at gøre sig umage;

– Man vil jo gerne være bedre end de andre, og det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil vinde, siger Stine Sørensen fra 3. D med et glimt i øjet og smiler.

Samarbejdet mellem Handelsgymnasiet og CBS hedder ”8. klasse til kandidat” og går bl.a. ud på at skabe de bedste forudsætninger for Handelsgymnasiets elever i deres videre studieliv på f.eks. CBS. Den 11. maj handlede, foruden Master Class-elevernes præsentationer, om at skabe samarbejds-forbindelser mellem CBS’ phd-studerende og Slagelses lokale virksomheder. 

Læs mere her

Seje elever vandt Master class
Fire elever fra 3. e på Handelsgymnasiet vandt Master Class - læs om den seje bedrift her