Internationale forhold og sprog

Drømmer du om at arbejde internationalt? Og vil du gerne arbejde med handel og økonomi i hele verden? Så er linjen her et godt sted at starte.

Uddan dig på Merkantilt Gymnasium (HHX) på Selandia i Slagelse. Internationale studier

På denne studieretning vil du få viden om forskellige lande og kulturers tanker og skikke. Du får indsigt i virksomheders økonomi, måden de markedsfører og sælger deres produkter på, så vi gør dig klar til at arbejde internationalt. Lyder det spændende? Så er linjen Internationale forhold og sprog måske noget for dig.

Du vil komme til at arbejde med Danmarks største samhandelspartner Tyskland eller med Frankrig og fransktalende lande. Du kommer naturligvis også til at arbejde med USA og Storbritanien, da du har Engelsk på A-niveu.

Hvad kan du blive?

Vil du som marketingchef indgå handelsaftaler på det tyske, franske eller amerikanske marked? Vil du forme en virksomheds næste store salgssucces ved hjælp af din viden? Du kan også vælge at bruge din viden til at løse problemer inden for EU. Der er kort sagt mange muligheder for spændende job med en eksamen i Internationale forhold og sprog.

Du kan også vælge at læse videre. Din viden om sprog, din forståelse for kultur og din evne til at være professionel på det globale marked, er et godt fundament for at fortsætte på en videregående uddannelse. Men du kan også vælge at få en international karriere i erhvervslivet.

Få international erfaring, mens du læser

Du nøjes ikke med at sidde i klasselokalet og høre om kulturer og virksomheder i andre lande. Du kommer selv ud og oplever dem på studierejser.

Mange af vores elever vælger også at tage noget af deres uddannelse i udlandet. Efter hhx har du mulighed for at kickstarte en international karriere med et lønnet praktikophold i en virksomhed i Tyskland eller England. Du kan læse mere om Praktik i udlandet (PIU) her.

Om uddannelsen

Studieretningsfag

International økonomi A og Tysk A eller Fransk A.

Obligatoriske fag

A-B-C angiver fagenes slutniveau, og hvor mange år man har faget. A niveau-fagene har du f.eks. alle 3 år.

A-niveau fag:
Dansk, Engelsk, 2. fremmedsprog A eller B (tysk, spansk, fransk).

B-niveau fag:
Virksomhedsøkonomi, Afsætning, Historie og Matematik.

C-niveau fag:
Erhvervsjura, Samfundsfag og Informatik.

Valgfag

Mulige valgfag i 2.g:

Idræt, innovation, finansiering, kulturforståelse, markedskommunikation og psykologi.

Mulige valgfag i 3.g:

Afsætning, erhvervsjura, fransk, finansiering, idræt, kulturforståelse, matematik, musik, psykologi, samfundsfag, tysk og virksomhedsøkonomi.

Ansøgning og optagelse

Hvis du gerne vil gå på studieretningen "Internationale forhold og sprog", skal du søge om at blive optaget via www.optagelse.dk.

Tilmeld dig her