Mit livs største beslutning

07.06.2017

Jeg skulle have taget beslutningen for mange år siden, for jeg vidste godt, at jeg passede bedre ind et andet sted. Læs Mads’ historie.

Hvad var dit livs største beslutning?

Har du fået en arbejdsskade? Er du ledig og på udkig efter noget andet? Eller har du i flere år haft en drøm om noget helt nyt og anderledes? Læs 32-årige Mads Jensens historie og bliv inspireret. Han tog for få år siden sit livs største beslutning. Han gik fra at være murer til i dag at sidde som overassistent hos Rigspolitiet:

- Jeg har egentlig altid været god i skolen og kunne lide de fleste fag. Jeg fik også en god studentereksamen. Men så kom det store spørgsmål: hvad skal du bagefter? Jeg synes virkelig, der var mange uddannelser at vælge imellem.

- Min far sagde til mig: - ”Vil du tjene lidt penge ved at hjælpe mig i firmaet som murerarbejdsmand i nogle uger?”. Og ja, hvorfor ikke, tænkte jeg. Få uger blev til et halvt år. Herefter blev jeg lærervikar og underviste i dansk. Da vikariatet var ovre, startede jeg på uddannelsen som markedsøkonom, men det var ikke mig. Så jeg blev murerarbejdsmand igen, for jeg vidste stadig ikke helt, hvad jeg ville.

- Min mester tilbød mig en praktikplads. Det takkede jeg ja til og blev så murer med topkarakter og et fast job lige bagefter.

Drømmer du også om at blive murer? Bliv klogere på uddannelsen her.

Glem aldrig mavefornemmelsen
Efter nogle år som murer, fik Mads en arbejdsskade og var en del væk fra faget:

- Jeg kunne godt se, at det ikke ville gå i længden, da min skulder var rigtig skidt. Men det var netop også dét, der skulle til, før jeg fulgte den mavefornemmelse, jeg havde haft siden folkeskolen. Jeg skulle simpelthen noget helt andet. Derfor startede jeg på Handelsskolen på Selandia. Her fik jeg en uddannelse, med mange muligheder.

Han fortsætter:

- Det var da et kæmpe skridt, for det var en del år siden, jeg havde gået i skole, og kunne jeg mon det igen? Der er også forskel på at få en god håndværkerløn, og at skulle leve for en elevløn. Det gik selvfølgelig. Det var mit livs største men også bedste beslutning.

Fedt job på rekord tid
- Da jeg stod med mit uddannelsesbevis i hånden, gik der ikke længe, før jeg fik job som overassistent i Kriminalregisteret ved Rigspolitiet. Siden da, er det bare gået stærkt. For viser du, at du gerne vil og kan, så får du som oftest også mulighederne:

- Jeg er bare blevet ”forfremmet” til overassistent og har fået andre ansvarsområder. Blandt andet indgår jeg i Kriminalregisterets revision, og skal i løbet af i år også ind over en supportafdeling.

Er du klar til at vise, hvad du kan og vil? Find din drømme uddannelse her og start allerede den 7. august.