Der er flere muligheder, end du tror

08.08.2017

Der venter en succesfuld fremtid til dig, der vælger en erhvervsuddannelse. Virksomhederne mangler dygtige håndværkere af alle slags.

flere muligheder zbc selandia

Hvis du er som de fleste andre i Danmark, så er alle mulighederne på erhvervsuddannelserne en jungle for dig at finde rundt i. Det er synd, for der er så utrolig mange muligheder for, at du får en succesfuld fremtid ved at tage en erhvervsuddannelse.

Danmark har altid været kendt for at levere håndværk i verdensklasse. Tænk bare på vores kokke, der i den grad har fået udlandet til at interessere sig for dansk gastronomi. Og lige nu tørster erhvervslivet efter dygtige mennesker med en erhvervsrettet uddannelse.

 

Hvad er den sikre vej for dig?
Var du en af dem, der troede, at gymnasiet var den oplagte vej til lykken og en sikker fremtid. Det tror de fleste, og det er det også for nogen, men langt fra for alle. Faktisk bruger omkring 30 % i Region Sjælland aldrig deres studentereksamen til noget – Måske er du en af dem?

Forhåbentligt finder du her et mere nuanceret billede af, hvad lykken er, og hvilke muligheder der ellers findes.

Du har mange muligheder, så snart du har gennemført en erhvervsuddannelse. Du kan gå direkte ud på arbejdsmarkedet eller du kan læse videre. Inden for mange brancher er der rigtig gode jobmuligheder til gode lønninger. Derudover har du med en erhvervsuddannelse i bagagen også gode muligheder for at blive selvstændig. 

 

Den gode løn
Da der er stor efterspørgsel på faglærte, er der rigtig mange af erhvervsuddannelserne, som giver adgang til gode job- og lønmuligheder.

En analyse fra tænketanken CEPOS har vist, at mange erhvervsuddannelser kan konkurrere med lange universitetsuddannelser, hvis man udregner lønnen over hele livet (CEPOS 2016). 

Læs også: Lad ikke økonomien stoppe din drøm.

 

Bliv selvstændig og bestem selv
Mange drømmer om at blive selvstændige, og måske er du en af dem? Inden for rigtig mange erhvervsuddannelser er der gode muligheder for at starte sit eget. Som for eksempel murer, vvs-energispecialist eller eventkoordinator kan du åbne egen virksomhed og opleve det store ansvar, de mange spændende og varierende opgaver samt de gode indtjeningsmuligheder, der ligger i det at være selvstændig.

Læs også: 26 år, selvstændig og omsætter for millioner.

 

Sådan kommer du i gang!
Er du klar til at starte på en ny uddannelse og til at starte din nye fremtid? 

Så læs her, hvordan du kommer i gang