Vil du også være rockstjerne?

20.11.2017

Vidste du, at du på Slagelses HHX og HTX kan få musik som valgfag? Det valgte Lukas og Nikolaj, som nu har fået pladekontrakt.

Er du klar til at vælge?

Ved du allerede, hvilken uddannelse du vil starte på?

Søg om optagelse allerede i dag!

SØG HER!

Det er heavy – bogstaveligt talt. Bandet Justify Rebellion, er flittige brugere af øvelokalet i Slagelse, og lige nu øves der på livet løs. Bandet har nemlig fået en pladekontrakt, og udgiver deres første CD i januar. 

Justify Rebellion består af fire medlemmer, og de to af dem er tidligere elever på HHX Merkantilt Gymnasium i Slagelse. Det er Lukas Rautenberg på 22 år, der i dag læser til skolelærer og Nikolaj Ross på 23 år, der læser til pædagog. I bandet er de henholdsvis guitarist/sanger og trommeslager. 

- Vi mødte hinanden på HHX, og vi har altid begge to haft en interesse for musik. Så vi valgte musik, som er et valgfag på 3. år. Det betød også, at vi kunne bruge skolens øvelokale i fritiden, siger Lukas Rautenberg.

Og tiden i øvelokalet gav pote. Deres band fik en pladekontrakt. Det er, ifølge de to, både lidt spændende og skræmmende, at heavybandet nu står med en pladekontrakt. Det fejres med en koncert på Badeanstalten i Slagelse, fredag den 19. januar. Endda med opvarmningsband, og de har store forventninger til sig selv. Men de er dog ikke helt sikre på, om de kommer til at leve af det.

- Vi satser på musikken, da det er det vi helst vil arbejde med i fremtiden. Men vi studerer, fordi man også skal have en plan B, hvis det ikke skulle lykkes med musikken, siger Nikolaj Ross. 

Justify Rebellion har selv skrevet alt materialet og har, i den nuværende konstellation, spillet sammen i et års tid.

 

Eneste HHX og HTX med musik som valgfag

Slagelses HHX Merkantilt Gymnasium og HTX Teknisk Gymnasium er de eneste af deres slags, hvor der udbydes musik som valgfag.

Du kan vælge enten ”Musik” eller ”Musik og lydproduktion” i valgfagskataloget.

Vil du spille musik, mens du går på HHX eller HTX? Og ved du allerede, hvilket gymnasium du vil starte på? Så søg optagelse her.

Er du stadig i tvivl? Bliv klogere på, hvad henholdsvis HHX og HTX i Slagelse kan tilbyde dig.