Fejlmeddelelse

Notice: Undefined property: stdClass::$field_type i include() (linje 20 af /app/sites/all/themes/selandia/templates/nodes/node--article.tpl.php).

Sådan er det at arbejde på Selandia

Duften af træ, brød, hest, brunet smør, madpakke, våd mørtel, motorolie eller metal. Det er bare nogle af de dufte, du vil støde på, når du bevæger dig rundt på Selandia.

Sådan er det at arbejde på Selandia i Slagelse

Men ikke kun næsen udsættes for forskellige sanseindtryk. Du vil opleve foretagsomme elever og kursister i alt fra forklæde, gummistøvler, beskidte arbejdsbukser, hjelm og skjorte og slips, og så er vi endnu ikke nået til forskellighederne i stemningen og vores kulturer.

Værner om branche-kulturen
Man skal kunne lide mangfoldigheden og oplevelsen af at være på en arbejdsplads, der på mange måder er et lille samfund i sig selv. Og det er en vigtig pointe på Selandia, at hver skole har sin egen branche-kultur:

”Vores elever og kursister skal selvfølgelig lære i et miljø, der minder om den kultur, de møder i virksomhederne, så det er let at omsætte deres viden til praksis. Det er også en del af uddannelsen at kunne navigere i den kultur, der møder en som eksempelvis kok, landmand, studerende eller smed”, siger direktør på Selandia Michael Kaas-Andersen.

Et Selandia
På trods af forskellighederne er der også mange fællesnævnere. Ud over at vi har samme mission, vision og værdier, går flere projekter også på tværs af skoler og lærerkollegier. Værdierne er i øvrigt blevet til i forbindelse med en proces, hvor alle medarbejdere på Selandia brugte en dag på at udvælge de værdier, der er vigtigst for os.
 
Mulighed for indflydelse
På Selandia er både chefen og direktørens dør altid er åben. Der er mulighed for en høj grad af indflydelse, for gode idéer bliver der lyttet til. Til gengæld forventer vi, at du selv tager initiativ, har drive og vil dit fag. Begår du fejl, når du prøver at gøre noget på nye måder, så tager vi det med. Ved os er lysten til udvikling større end angsten for at fejle.

Fleksibilitet og plads til familien
Generelt er der stor fleksibilitet i den måde, du kan tilrettelægge arbejdet på, og vi er meget opmærksomme på, at arbejdsliv og privatliv skal hænge sammen. Der vil selvfølgelig være forskel på dine rammer alt efter, om du underviser, gør rent eller sidder på kontor. Er du lærer, har du ikke fremmødepligt, men vi forventer selvfølgelig, at du er tilgængelig til team- og lærermøder.

Ledelse og samarbejde
På Selandia tager vi afsæt i anerkendende ledelse. Se i øvrigt vores retningslinjer for god ledelse og godt samarbejde her. Som et led i anerkendende ledelse har vi også fokus på medarbejderne som organisationsmedlemmer. Det betyder, at vi i det daglige arbejde har fokus på kerneopgaven – nemlig at gennemføre læringsforløb, som bidrager til at skabe hele mennesker og imødekomme arbejdsmarkedets fremtidige behov for kompetencer. Når vi skal prioritere eller træffe beslutninger, er det altid med fokus på kerneopgaven, og hvordan vi bedst muligt gavner den.