Sådan fik Michelle et nyt liv

12.07.2017

Tør du tage springet? Michelle Baltzer var midt i 30’erne, og havde arbejdet 14 år som ufaglært, da hun tog springet, og startede på kokkeuddannelsen.

Bliv kok på Selandias Kokke- & Tjenerskole

Det blev en skilsmisse, der kickstartede Michelles nye karriere. Før skilsmissen havde hun arbejdet 14 år som ufaglært inden for det pædagogiske område. De sidste tre år som dagplejemor. Men da hun blev skilt, skulle huset sælges, og hun mistede dermed sit arbejde.

– Jeg kunne se, at der blev færre og færre jobs. Særligt som ufaglært. Så nu skulle der ske noget nyt, fortæller Michelle, og fortsætter:

– Det lå lige til højrebenet, at jeg skulle uddanne mig til pædagog, men jeg har altid sagt, at det vil jeg ikke være. Jeg havde tidligere kigget på kokkeuddannelsen, men tænkte, at det ikke kunne lade sig gøre, da den lå i København. Så da jeg opdagede, at det var en mulighed i Slagelse, fik jeg travlt.

Michelle ringede straks til en studievejleder på Selandia, og før hun fik set sig om, var hun klar til at starte på Kokke- & Tjenerskolen.

Tro på dig selv
Michelle er ikke i tvivl om, at hun er havnet på den rigtige hylde. Men derfor kan det godt være svært at tro på egne evner.

– Jeg syntes, det var svært at tro på, at jeg var god nok til at tage en uddannelse, når jeg havde været væk fra skolebænken så længe. At tro på jeg kunne noget helt andet, end det jeg har lavet i 14 år. Jeg skulle lige overvinde mig selv. Men jeg sprang ud i det, og gik efter de gode karakterer, og dem har jeg fået.

Michelles råd til andre der overveje at tage springet, er derfor at tro på sig selv. Du kan sagtens klare det, og som Michelle siger:

– Jeg fik mange løftede øjenbryn, men der er ikke nogen, der skal fortælle mig, hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan.

Hjælp og støtte
Michelle erkender, at det ikke altid er lige nemt at uddanne sig, når man er alenemor.

– Men min datter har en rigtig god far, som ved, hvor vigtig min uddannelse er for vores fremtid og økonomi. Han er en god støtte. Lige for tiden arbejder jeg 12 timers vagter, så han har hende, når jeg arbejder. Men så snart jeg er færdigudlært, kan jeg finde et job med mere fornuftige arbejdstider.

Michelle understreger dog også, at hendes arbejdstider som ufaglært heller ikke ville være optimale.

– De fleste jobannoncer var 14-15 timers stillinger. Det ville betyde, at jeg skulle jonglere tre forskellige jobs for at få det til at hænge sammen. Det ville ikke give mig mere tid med min datter, og ville også give mig en større usikkerhed. Jeg kunne lige så godt springe ud i det og tage en uddannelse. Jeg vil hellere fortryde de ting jeg gjorde, end de ting jeg ikke gjorde.

 

Går du også med tanken om at ville noget nyt? Så er der langt flere muligheder, end du tror. Læs om alle mulighederne på Selandia.