Ung og succesfuld – sådan gjorde han

11.02.2017

Lækkert hus, stort firma og en omsætning på 25 millioner. Læs, hvordan Anders på 26 år er nået så langt.

Anders Møller stifter af anlægsgartnerfirmaet MøllerLøkkegaard

Bliv anlægsgartner sådan:

Drømmer du også om at blive anlægsgartner? Læs mere her

Jeg bliver tit spurgt: - Du er 26 år, hvordan er du nået så langt så hurtigt?

Svaret er ret enkelt, jeg sprang den lange karriere-kø over, og valgte den smarte vej - håndværkervejen. Der er så mange muligheder som håndværker, og mange overser det fuldstændig. Det var jeg også selv ved, men heldigvis nåede jeg at stoppe op, og valgte så det, der gjorde mig glad.

Den der mavefornemmelse

Efter folkeskolen startede jeg på gymnasiet, men her blev jeg kun tre måneder, fordi det var helt forkert for mig. Det var nok mere mine forældres ønske og presset fra vennerne, end det var mit. Og imens jeg ventede på at starte på en ny uddannelse, var jeg arbejdsdreng hos naboen, som havde et anlægsgartnerfirma. Og det banede jo vejen for en god fremtid.

Jeg elsker matematik, jeg er et udemenneske og jeg er vild med store maskiner. Og så skulle jeg have en uddannelse som ga’ adgang til et job, hvor der var plads til store tanker. Derfor er og var anlægsgartnerfaget det helt rigtige for mig.

Hvad med vennerne?

Dengang tænkte jeg meget over, at jeg var den eneste af mine venner, som startede på en håndværkeruddannelse. Men det gjorde ikke noget, for jeg var alligevel med til alle gymnasiefesterne sammen med vennerne, og jeg havde modsat dem altid penge til øl og byture. Jeg kunne også købe hus før dem, da jeg langt hurtigere fik en fast løn. Mange af mine venner er også først ved at skulle have deres første månedsløn nu her, og jeg har både firma, hus og bil.

Farvel til røvsprækken

Når jeg hører unge tale om håndværkere, er det tit et kedeligt billede, som de tegner af en håndværker. Mange unge ser en gammel og beskidt mand med ølmave, ondt i ryggen og en meget synlig røvsprække. Det syn på håndværkere vil jeg gerne ændre, da det simpelthen ikke passer. Som håndværker har man utrolig mange muligheder; Man kommer hurtigt ud og tjener gode penge, man skaber noget, man kan være stolt af, det er let at få et job, for der er altid brug for håndværkere. Man er eftertragtet og så er det en kæmpe fordel, hvis man gerne vil være direktør eller selvstændig, at have en baggrund som håndværker, hvor man har været ude i den virkelige verden.

Er du også i tvivl om, hvad du gerne vil være? Få gode råd her og find ud af, hvad du er god til.

Livet som selvstændig

Jeg har altid vidst, at jeg ville noget stort. Da jeg var arbejdsdreng i naboens gartnerfirma, jokede jeg tit med, at når han ikke gad mere, så kunne jeg købe hans firma. Det grinede vi meget af dengang. Men virkeligheden blev, at da mine forældres nabo begyndte at lukke sit anlægsgartnerfirma ned, købte jeg alle hans maskiner og materialer. På den måde kan man sige, at det jeg sagde i sjov dengang, endte med at blive min virkelighed.

Sammen med min tidligere kollega Søren Løkkegaard, stiftede jeg anlægsgartnerfirmaet MøllerLøkkegaard i sidste halvdel af 2014.

Jeg bliver tit spurgt til, hvad jeg er mest stolt af i MøllerLøkkegard? Her kan jeg altid svare helt ærligt, at jeg er stolt af alt, hvad vi har lavet og laver. Om det er en have for fru Jensen eller en stor opgave for Slots- og Kulturstyrelsen i Søndermarken på Frederiksberg, så er jeg mega stolt af det.

Netop det at være stolt af alt det arbejde, som kommer fra MøllerLøkkegaard betyder rigtig meget for mig. Det giver mere mening at have et godt ry og en meget høj standard end et kæmpestort firma, bare fordi det skal være stort.

Store drømme

Min drøm for firmaet MøllerLøkkegaard er fortsat at bevare den høje standard i alt vores arbejde, at vores gode ry vokser sig endnu større og at være en god leder, men selvfølgelig også at lave nogle penge på at være dygtig.

For mig som er opvokset i Slagelse, ville det være en drøm, at MøllerLøkkegaard fik et stort projekt i Slagelse. Det kunne for eksempel være en total fornyelse af Schweizerpladsen. Og med den fart jeg har på, ender det måske med, at min drøm går i opfyldelse.