Vil du gå på samme skole som verdens bedste kok?

09.10.2017

Om få uger skal Christian Wellendorf dyste til WorldSkills i Abu Dhabi. Går det efter planen, bliver han verdens bedste!

verdensbedstekok

Han er ved at være et kendt navn inden for den gastronomiske elite i Danmark. Men hvordan kan han være det, når han kun er 21 år, og først lige har fået sin kokkeuddannelse?

- Fordi han er et kæmpe stort talent. Han bruger al sin tid på at øve og blive bedre. Han ser det som noget godt at begå fejl, for så er der noget, han kan blive bedre til. Jeg er stolt af, at Christian skal repræsentere Danmark til WorldSkills, og at han har valgt at tage sin uddannelse her på Kokke- og Tjenerskolen i Slagelse, siger en stolt træner og faglærer Kristian Arlet.

Vidste du godt, at du som elev på vores Kokke- & Tjenerskole kan komme på et specielt talenthold? Læs mere om skolen her.



Det har Christian opnået

Der er ingen tvivl om, at Christian Wellendorf har et fantastisk CV. Han stod i lære hos det anerkendte spisested Babette i Vordingborg, og i dag arbejder han på gourmet-restauranten Falsled Kro. Han har de seneste tre år dystet i 15 forskellige konkurrencer, og har altid fået topplaceringer. Han har vundet Danmarksmesterskaberne for kokkeelever to år i træk, han har vundet DM i Skills, han er kok på junior kokkelandsholdet, og deltog i OL 2016, hvor han havde ansvaret for desserterne. Om få uger drager han til Abu Dhabi, hvor han skal dyste mod 41 andre nationer fra hele verden til WorldSkills.

Elsker du også at lave mad? Så er du måske vores nye talent. Tilmeld dig kokke-uddannelsen her.

 

Går efter guldet

- Jeg øver og øver og øver, for det er den eneste vej frem. Jeg lægger heller ikke skjul på, at jeg er med i det her for at vinde. Hvorfor ellers spilde sin tid på det? Jeg har trænet tre gange om ugen i tre måneder. Jeg ved, hvad jeg skal lave af mad, men på selve dagen får jeg også nogle ekstra råvarer, som jeg så skal bruge, og dér gælder det om at være kreativ, have overskud og tid til at bruge dem, på den bedst mulige måde, fortæller Christian

Han fortsætter:

- For at være helt ærlig, så tænker jeg ikke så meget over, om det er vildt, at jeg skal deltage. Jeg har bare fokus på at lave det bedst mulige mad, som kan imponere dommerne, og dermed vinde!

 

Hvad med fremtiden?

Fremtidsdrømme er der mange af, men de næste to år ligger helt fast:

- Jeg er udpeget som ene-assistent for den danske deltager i det uofficielle verdensmesterskab for uddannede kokke: Bocuse d'Or. Det er simpelthen det største, du som kok overhovedet kan være med til. Fra december 2017 og to år frem skal jeg ikke lave andet end øve til Bocuse d’Or, siger en stolt Christian Wellendorf

 

Lav mad med Christian

Vil du også slå benene væk under dine gæster med nogle flotte citronperler? Det er slet ikke så svært. Se med her - Christian viser dig hvordan.